Spring naar content

Mijn werk&ik: Math. Strijbos

Oktober 2021

‘Door long COVID zag ik mijn toekomst verdampen’

Was 2019 nog een topjaar voor de Limburgse huisarts Math. Strijbos
(62), 2020 pakte – om het eufemistisch uit te drukken – minder
geslaagd uit. Eind februari liep hij corona op. Sinds kort is hij weer een dag per week aan het werk. ‘Erkenning en herkenning zijn belangrijk voor mensen met long COVID, want we weten er nog zo ontzettend weinig van.’

Download pdf om het volledige artikel te lezen

Uit De Dokter oktober 2021

Met daarin binnenkijken bij een moderne praktijk tussen kerk en kroeg, een artikel over de Wtza en alles over Move-IT, hoe de vernieuwing van de LHV vorm krijgt.

Bekijk ook

Huisartsen, ziekenhuizen, ggz-instellingen en ouderenzorgorganisaties pleiten voor meer aandacht voor het sociaal domein bij preventie. Voorafgaand aan een debat op 18 november in de Tweede Kamer over leefstijlpreventie vragen de beroeps- en brancheverenigingen ActiZ, Nederlandse ggz, NVZ en LHV om versnippering van preventie te voorkomen.

De Gezondheidsraad stelt voor 7 nieuwe doelgroepen toe te voegen de griepvaccinatie. Later dit jaar beslist het ministerie van VWS of het Gezondheidsraadadvies officieel wordt overgenomen. Toch wil het ministerie van VWS wil het voor deze patiënten mogelijk maken zich ook dit jaar te laten vaccineren. LHV, NHG, SNPG en RIVM hebben gezocht naar een werkwijze die de huisarts zo min mogelijk belast.

Wij hebben voor u alle verkiezingsprogramma’s bekeken en een overzicht gemaakt van de belangrijkste zorgonderwerpen. De komende weken lichten we hier enkele thema’s uit. Ditmaal preventie. Wat zeggen de politieke partijen hierover in hun verkiezingsprogramma?