Spring naar content

Krijg u meer tijd van de zorgverzekeraars?

November 2018

Het hoofdlijnenakkoord was de eerste stap. Maar de volgende stap is minstens zo belangrijk. Hoe vertalen de zorgverzekeraars het akkoord naar contractvoorstellen voor 2019 en de jaren daarna? Gaat u merken dat de huisartsenzorg er de komende vier jaar 471 miljoen euro aan extra middelen bij krijgt, bijvoorbeeld doordat de tarieven geïndexeerd worden of u de opslag voor achterstandswijken krijgt? Hoe wordt de 133 miljoen voor specifieke programma’s zoals ICT, gegevensuitwisseling en onderzoek besteed? En krijgt u meer tijd voor de patiënt?

Bekijk ook

Op deze pagina vindt u alle actuele informatie voor huisartsen over het coronavirus (COVID-19).

Pas een kleine twee weken aan het werk voor de LHV en in de gesprekken met huisartsen tekent zich al een rode draad af. Voorzitter Mirjam van ’t Veld hoort en ziet de toenemende druk op de huisartsenpraktijk: “De vele, vele telefoontjes, inhaalzorg, het niet rond krijgen van de personele bezetting in de zomer. En niet te vergeten, de tweede vaccinatieronde die ook volop bezig is. Veel huisartsen en de medewerkers zitten echt aan hun taks, dat is duidelijk.”

Mensen die één prik van AstraZeneca hebben gehad, krijgen de keuze of zij voor de tweede prik weer AstraZeneca willen of het vaccin van Pfizer. Mensen die de voorkeur geven aan een tweede prik met Pfizer, kunnen vanaf 16 juli de GGD bellen om een afspraak te plannen. Alle anderen kunnen de geplande afspraak voor vaccinatie door de huisarts gewoon laten staan.