Spring naar content

‘Met zo’n verzoek wil je super zorgvuldig zijn’ – Huisartsen over wat euthanasie met hen doet

Juli 2014

Slapeloze nachten, een zware week of het mooiste onderdeel van het vak. Iedere huisarts beleeft euthanasie in zijn praktijk op zijn eigen manier; het is voor iedereen iets dat zwaar weegt. Drie huisartsen – van onervaren tot doorgewinterd – over hun persoonlijke beleving van en omgang met euthanasie.

Bekijk ook

De Rijksoverheid heeft besloten om per 1 februari de geldigheidsduur van coronatoegangsbewijzen aan te passen, zodat deze in lijn komt met andere EU-landen. Dit besluit is genomen zonder consultatie van betrokken beroepsorganisaties zoals de LHV. Dit besluit heeft gevolgen voor sommige papieren vaccinatie-QR-codes die u als huisarts aan patiënten heeft verstrekt.

Op woensdag 26 januari om 20:00 faciliteren de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en het RIVM in samenwerking met MedischeScholing.nl weer een gratis, geaccrediteerd COVID-webinar voor zorgprofessionals. Thema’s die we bespreken zijn de omikronvariant, anti-virale medicatie en thuisbehandeling.

Op deze pagina vindt u alle actuele informatie voor huisartsen over het coronavirus (COVID-19).