Voor een gezonde huisartsenzorg
 
 

Van VAR naar waarneemcontract

Laatst bijgewerkt: 14/06/2017 - 09:34
Van VAR naar waarneemcontract
De VAR is vervangen door het modelcontract voor freelancers en zzp'ers. Tot 1 juli 2018 geldt een overgangsperiode. Dat geeft u als praktijkhouder of waarnemer de tijd om uw werkwijze aan te passen aan de wet DBA.

Voor duurwaarnemingen, incidentele waarnemingen en waarnemingen van ANW-diensten kunt u de modelcontracten gebruiken die de LHV ontwikkeld heeft. Om het maken van afspraken tussen waarnemers en praktijkhouders zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben wij een contractgenerator ontwikkeld. Aan de hand van een aantal korte vragen ontvangt u een kant-en-klare overeenkomst in uw mailbox.

Stel een contract op voor:

Zowel voor praktijkhouders als waarnemers geldt: voor nieuwe overeenkomst gebruikt u de LHV-modelovereenkomst. Heeft u eerder overeenkomsten gesloten die doorlopen na 1 mei 2016, dan heeft u tot 1 mei 2017 om deze overeenkomsten om te zetten naar de goedgekeurde overeenkomsten.

Wilt u de exacte achtergrond weten van deze verandering en wat het voor u betekent? Leden kunnen hieronder de uitgebreide achtergrondinformatie downloaden.

Stel uw vraag

David Renkema

David Renkema

030 28 23 767