3 nieuwe cursussen binnen de LHV Academie

 
3 nieuwe cursussen binnen de LHV Academie
Via de LHV Academie biedt de LHV al 5 jaar praktische en geaccrediteerde nascholing aan, voor huisartsen en hun team. Zowel voor starters als voor ervaren huisartsen groeit het aanbod. Dit najaar staan er 3 nieuwe cursussen op het programma. De cursussen over financiën, juridische zaken en communicatieve aspecten van het vak laten de breedte van het aanbod zien. Wellicht dat u na de zomermaanden weer een cursus wil volgen?

Nieuw aanbod:

Regie op uw financiën-praktijk en privé

Huisartsen hebben te maken met een complexe financiële situatie waarin zakelijk en privé innig met elkaar verstrengeld zijn. Hoewel huisartsen vaak gebruik maken van verschillende gespecialiseerde financieel adviseurs zoals boekhouder, belastingadviseur, tussenpersoon, fiscalist, accountant, etc. constateren we vaak dat fiscaal, juridisch en financieel nog niet alles op elkaar is afgestemd en geïntegreerd. Hierdoor ontstaan vaak ‘gaten’ en ‘overlappingen’ in de financiële situatie. In deze cursus leert u uw eigen situatie analyseren en krijgt u handvatten het gesprek aan te gaan met de diverse adviseurs.
Meer informatie of aanmelden

Juridische grenzen van de POH-GGZ

De functie van POH-GGZ in de huisartsenpraktijk is nog volop in ontwikkeling. Hoe zorgt u als huisarts voor een goede positionering van uw praktijkondersteuner ggz? Op welke (juridische) aspecten van de samenwerking moet u letten? In deze cursus staan we ook stil bij het belang van afspraken over bevoegdheden en een heldere rol- en taakverdeling in uw praktijk. U krijgt praktische tips om de samenwerking tussen POH-GGZ en huisarts(en) te verbeteren en de risico’s op klachten te verkleinen.
Meer informatie of aanmelden 

Interculturele communicatie

De communicatie tussen de huisarts en een multiculturele patiënt vraagt extra aandacht. Om miscommunicatie te voorkomen, is kennis over de verschillen tussen (non-)verbale communicatievormen in westerse en oosterse of zuidelijke culturen belangrijk. Ook de verwachtingen van de multiculturele patiënt over de Nederlandse gezondheidszorg zijn een cruciale factor. Deze cursus geeft u de handvatten voor optimale interculturele communicatie in de praktijk.
Meer informatie of aanmelden 

Ledenvoordeel en totaal aanbod

Als LHV-lid krijgt u korting op de geaccrediteerde nascholingen van de LHV Academie. U hebt de keuze uit bovenstaande nieuwe cursussen of uit het beproefde aan aanbod op het gebied van kwaliteit, praktijkvoering, vaardigheden, financiën en nog veel meer. 
Bekijk het volledige aanbod van de LHV Academie