3500 bezoekers lieten zich inspireren op LHV Huisartsbeurs

 
Duizenden huisartsen en praktijkmedewerkers kwamen zaterdag 7 april - ondanks het mooie weer - naar de LHV Huisartsbeurs 2018 voor een dag vol informatie, inspiratie en training. Anne van Ooijen, huisarts in opleiding, kwam met haar hele opleidingsgroep naar Utrecht. “We hebben allemaal ons eigen programma gevolgd. Je komt toch vooral voor jezelf, om dingen te leren.”

Nieuw op deze twaalfde editie van de tweejaarlijkse beurs waren de 4 escaperooms waar 56 teams soms net binnen de tijd uit wisten te ontsnappen. Een uitstekende test van de samenwerkingsvaardigheden van deze (praktijk)teams.

Verder maakte de papieren beurscatalogus plaats voor een handige app, waar 1600 bezoekers gebruik van maakten.

Bouwadvies met VR-bril

Ook de virtual reality bril op het bouwadviesplein was een primeur op deze beurs en trok veel nieuwsgierige bezoekers, die wilden ervaren wat de impact is van aanpassingen in de praktijkinrichting.

En ten slotte organiseerden we dit jaar voor het eerst de Doctalks: korte pitches van ambitieuze huisartsen over hun passie, bijzondere project of aanpak. Bij veel van de praatjes zat het Doctalk-theater bomvol.

Skills lab

Altijd een populair onderdeel van de Huisartsbeurs is het Skills Lab. Dit jaar had het Skills Lab  27 cabines waarin 74 trainers de hele dag een variatie aan nieuwe vaardigheden aanboden.

Anne van Ooijen deed er de vaardigheidstraining Brandwonden beoordelen. "Toevallig was er ook nog een plaatsje vrij bij de hechtcursus. Dat was misschien wel het allerleukst en nuttigst van vandaag: ik heb een paar hechttechnieken geoefend die ik nog nooit eerder had toegepast. Daar ga ik zeker wat aan hebben in de praktijk."

Persoonlijk advies

De Huisartsbeurs bood daarbovenop 4 LHV-pleinen voor persoonlijk advies, informatie en inspiratie, ruim 120 lezingen en workshops en zo’n 200 exposanten.

Het meinummer van ledenblad De Dokter staat uitgebreid stil bij de LHV Huisartsbeurs. Deze uitgave ligt op donderdag 3 mei bij alle leden op de mat.

Blader door de foto's van de Huisartsbeurs 2018