8 april COVID-19 webinar: Palliatieve zorg

 
8 april COVID-19 webinar: Palliatieve zorg
Woensdag 8 april 2020 organiseren NHG, LHV en MedischeScholing.nl opnieuw een webinar. Het thema palliatieve zorg wordt verder uitgediept. De focus ligt op de palliatieve behandeling bij een COVID-19-patiënt en het gebruik van medicamenten. Ook wordt de verandering in het klinisch beeld besproken.

Collega Carel Veldhoven, kaderarts palliatieve zorg en voorzitter van de PalHAG, vertelt over symptoombestrijding bij COVID-19 in de palliatieve fase. Vervolgens wordt de verandering in het klinisch beeld besproken: toch geen respiratoir beeld en/of koorts...? Ook huisarts Teun van der Wijst komt aan tafel. Hij is mede-initiatiefnemer van COVID-19-zorgcentra met het idee: ‘Ik wil het anders voor jou’.  

Schrijf u nu in

Verbeteringen ten opzichte van vorige webinars

 • De tijdsduur gaat terug naar maximaal één uur
 • Meer dialoog met de praktijk en minder doornemen van richtlijnen
 • Beleidsmatige onderwerpen worden tot het minimum beperkt in het webinar
 • Take home-messages worden duidelijker geformuleerd

Sprekers woensdag 8 april

 • Patrick Bindels, hoogleraar huisartsgeneeskunde (presentator)
 • Carel Veldhoven, kaderarts palliatieve zorg, specialist palliatieve pijnmedicatie en voorzitter PalHAG
 • Teun van der Wijst, huisarts en mede-initiatiefnemer COVID-19 zorgcentra ‘Ik wil het anders voor jou’
 • Masja Loogmans, huisarts en wetenschappelijk medewerker NHG

Kijk live mee of later terug on demand

Het webinar is onderdeel van een reeks die op initiatief van MedischeScholing.nl, LHV en NHG is ontwikkeld. Vanwege de grote behoefte aan actuele informatie over COVID-19 bij huisartsen is, in samenwerking met InEen, Huisarts van de Toekomst en VPH, besloten om voorlopig vervolg aan de webinars te geven. Alle webinars zijn gratis en geaccrediteerd voor alle artsen, physician assistants, praktijkondersteuners, doktersassistenten en praktijkmanagers. De webinars zijn live te volgen, maar ook terug te kijken waar en wanneer het u uitkomt via corona.medischescholing.nl.

Met behulp van uw BIG-nummer registreert u zich bij MedischeScholing.nl. Heeft u geen BIG-nummer maar bent u wel zorgverlener? Vul dan bij uw aanmelding via MedischeScholing.nl uw functie en registratienummer in om toegang te krijgen.  

Praktisch en inschrijven

 • Wanneer: woensdag 8 april om 20.00 uur
 • Duur: 1 uur
 • Accreditatie: ABAN, KABIZ, NVvPO, en NAPA. Aan het einde van ieder webinar moeten vijf inhoudelijke vragen beantwoord worden. De accreditatiepunten worden na 7 mei verwerkt.
 • Meer informatie en inschrijven: MedischeScholing.nl

Vragensysteem

Om zo goed mogelijk te monitoren wat er speelt in de praktijk tijdens de coronacrisis, wordt er gewerkt met een vragensysteem. Dit is niet alleen voor het webinar, maar ook voor de beleidsmakers noodzakelijk om snel in te kunnen spelen op vragen uit het werkveld. 

Werkwijze vragensysteem

 1. Log in op corona.medischescholing.nl
 2. Klik op ‘Aanmelden’ bij het webinar van 8 april
 3. Klik op ‘Stel hier uw vragen’. Kijk na het stellen van uw vraag naar de lijst met vragen die reeds gesteld zijn
 4. Klik op het ‘duimpje’ omhoog om een vraag van een collega te ‘liken’
 5. Vragen met de meeste ‘likes’ van collega’s krijgen de meeste zwaarte en worden het eerstvolgende webinar direct door ons behandeld 

Meer informatie over het coronavirus vindt u in het dossier coronavirus.