Aanpassing kilometervergoeding in overeenkomst praktijkmedewerking

 
Aanpassing kilometervergoeding in overeenkomst praktijkmedewerking
Het is vanaf nu mogelijk om reiskosten separaat in rekening te brengen en dit vast te leggen in de overeenkomst praktijkmedewerking. Dat heeft de LHV heeft in een overleg met de Belastingdienst afgesproken. De LHV-contractgenerator is inmiddels voor u aangepast.

We hebben sinds december 2020 een nieuwe modelovereenkomst voor waarnemend huisartsen. Werkt u als waarnemer langere tijd in een praktijk en bent u van plan om deze samenwerking voort te zetten? Maak dan gebruik van de nieuwe Modelovereenkomst praktijkmedewerking. Hierover leest u in ons bericht van december meer.

De Belastingdienst gaf eerst aan dat bij een overeenkomst van praktijkmedewerking een all – in vergoeding, dus geen separaat in rekening brengen van reiskosten, moest worden afgesproken. Overleg heeft tot resultaat gehad dat u bij praktijkmedewerking ‘gewoon’ een separate kilometervergoeding mag afspreken.

Hoe om te gaan met afgesloten overeenkomsten?

Heeft u al een overeenkomst van praktijkmedewerking afgesloten en daarbij een all – in vergoeding afgesproken? Dan heeft u samen de keuze om:

  • het tarief aan te passen en te gaan werken met een (separate) kilometervergoeding,
  • te blijven werken volgens de gemaakte afspraken.

Naar de contractgenerator

Vragen?

Heeft u vragen neem dan contact op met de LHV via 085 - 04 80 076 jz@lhv.nl.

Meer informatie