Actie huisartsen om minister VWS wakker te schudden

 
Actie huisartsen om minister VWS wakker te schudden
Donderdag 19 december stonden zo’n 40 huisartsen voor de deur bij het ministerie van Volksgezondheid om aandacht te vragen voor de urgente problemen in de huisartsenzorg. Ook LHV-voorzitter Ella Kalsbeek was daarbij en onderstreepte dat er vaart moet worden gemaakt met de aanpak van de knelpunten.

De actie was op initiatief van actiecomité ‘Het Roer Moet Om’. Door om 7.45 uur ’s ochtends bij het ministerie van VWS te verzamelen met rinkelende wekkers was het een symbolische wake-up call voor ministers De Jonge en Bruins.

Ella Kalsbeek: “We hebben als huisartsenorganisaties herhaaldelijk aangetoond hoe hoog de nood is. Zo hebben we onlangs gezamenlijk de hartenkreet van de huisarts uitgestuurd en Het Roer Moet Om heeft dat recent nog geïllustreerd met de bundel Patiënt tussen wal en schip.”

“Het is klip en klaar dat er wat moet gebeuren en dat moet op alle niveaus: meer tijd voor de patiënt in de praktijken, betere organisatie in de wijken en betere afspraken met andere zorgverleners regionaal. Zo hebben we het ook afgesproken in het Hoofdlijnenakkoord, maar die afspraken worden onvoldoende nageleefd. Dat taaie gevecht zullen we blijven leveren, week in week uit, bij alle gelegenheden die we daarvoor hebben.”

Ella Kalsbeek, voorzitter LHV, staat VWS en de pers te woord. Fotografie Jeroen Poortvliet