Beantwoordt u enkele vragen over laaggeletterdheid in de zorg

 
Het aantal laaggeletterden in Nederland is schrikbarend hoog. Laaggeletterdheid heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van leven en met name ook op de gezondheid. Via de campagne 'Taal maakt gezonder' wil de LHV samen met u en andere eerstelijnszorgverleners het probleem van laaggeletterdheid in de zorg voor het voetlicht brengen. Bewustwording van het probleem is het eerste begin van oplossingen aanreiken voor laaggeletterde patiënten, cliënten en burgers. Vult u nu de vragenlijst in; u helpt daarmee de campagne 'Taal maakt gezonder’ inhoud en vorm geven.

Voor het opzetten van een succesvolle campagne hebben VELO (Verenigde Eerstelijns Organisaties van zorgaanbieders) en de Stichting Lezen & Schrijven de handen ineen geslagen. De LHV is een van de tien partijen binnen VELO en ondersteunt deze bewustwordingscampagne van harte. De campagne wordt op 11 september 2014 gelanceerd.

Dagelijkse zorgpraktijk

Wij vragen u als huisarts om enkele korte vragen over 'laaggeletterdheid' te beantwoorden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau ResCon in opdracht van VELO en Stichting Lezen & Schrijven. De resultaten van dit onderzoek gebruiken wij om de campagne(materialen) verder inhoud en vorm te geven, afgestemd op uw dagelijkse zorgpraktijk. Deelname aan het onderzoek kost enkele minuten van uw tijd. Invullen kan tot uiterlijk 24 juni.

Naar het onderzoek