Bent u klaar voor online inzage per 1 juli 2020?

 
Bent u klaar voor online inzage per 1 juli 2020?
Vanaf 1 juli 2020 krijgen patiënten het recht om online hun medische gegevens in te kijken. Wat betekent dit voor u als huisarts? En als u praktijkhouder bent: welke stappen moet u dan zetten om online inzage binnen uw praktijk mogelijk te maken?

Om huisartsen te helpen zijn InEen, LHV en NHG het programma OPEN gestart. OPEN werkt via een regionale aanpak, zodat we kunnen aansluiten bij de regionale wensen én behoeften. Huisartsen(praktijken) kunnen zich aansluiten bij een regionale coalitie in de buurt. In een infographic hebben we de aanpak en voordelen voor u samengevat.

Download infographic

Ondersteuning in de regio

Als deelnemer van OPEN wordt u stap voor stap door het proces geleid. U volgt geaccrediteerde scholing, ontvangt materiaal voor de voorlichting van uw patiënten en u heeft geen omkijken naar de aanpassingen in het HIS. Alle huisartsen die zich aansluiten bij een regionale coalitie kunnen ook eenmalig een opslag op het inschrijftarief declareren bij de zorgverzekeraar.

Meer informatie

Bezoek de vernieuwde website van OPEN, voor meer informatie over het programma OPEN en de manier waarop u kunt deelnemen.

BijlageGrootte
Afbeeldingspictogram Infographic OPEN518.91 KB