Campagne om huisartsen te informeren over nieuwe privacywet

 
Campagne om huisartsen te informeren over nieuwe privacywet
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP), die toeziet op naleving van de privacywetgeving in Nederland, is een campagne gestart om het algemene publiek en 3 specifieke sectoren te wijzen op de nieuwe privacywet die eind mei ingaat. Eén van die sectoren is de huisartsenzorg.

U heeft de advertenties misschien al gezien in verschillende vakmedia, waaronder in LHV-ledenblad De Dokter. De AP wil u erop wijzen uw praktijk voor te bereiden op de ingang van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) per 25 mei 2018. De AP heeft ook een speciaal spreekuur ingesteld, waarbij de publieksvoorlichters u kunnen helpen door uitleg te geven over de privacywet. Dit is te bereiken via 0900 - 2001 201.

Dossier Privacywet AVG

De afgelopen tijd heeft de LHV ook het nodige op een rijtje gezet voor u om de nieuwe wetgeving uit te leggen en om te zorgen dat u hier tijdig aan voldoet. Al deze informatie wordt verzameld in het dossier Privacywet AVG.

Nieuwe handleiding

Nieuw product in dit dossier is de Handleiding Algemene Verordening Gegevensbescherming in de huisartsenpraktijk. In deze handzame, digitale handleiding vindt u een overzicht van wat de wet inhoudt. Hierin wordt ook verwezen naar de verschillende ondersteuningsproducten die de LHV voor u heeft gemaakt. Handig dus om op te slaan en te delen binnen uw praktijk.