Campagne over ggz-wachtlijsten van start

 
Campagne over ggz-wachtlijsten van start
Branche- en beroepsorganisaties in de ggz zijn de campagne Weg van de wachtlijst gestart. Deze campagne heeft als doel cliënten en patiënten te informeren over wat zij zelf kunnen doen als zij op een wachtlijst komen te staan. Huisartsen kunnen een toolkit voor de wachtkamer bestellen.

GGZ Nederland, koepel van cliënten- en familieorganisaties MIND en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vinden het onwenselijk dat mensen te lang moeten wachten op ggz-zorg en hebben daarom speciaal voor de wachtkamer materialen ontwikkeld.

Toolkit

Huisartsen, psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, ggz-instellingen, gemeenten en alle jeugdhulpaanbieders kunnen deze toolkit voor de wachtkamer bestellen. De toolkit bestaat uit een poster, flyers en een kaart voor op de balie. Ook is er digitale informatie beschikbaar, bijvoorbeeld voor het wachtkamerscherm.

Weg van de wachtlijst

Voor meer informatie over de campagne, het kosteloos bestellen van een toolkit of het downloaden van content voor het wachtkamerscherm kijkt u op www.wegvandewachtlijst.nl. De LHV ondersteunt de campagne.

Ggz in de huisartsenpraktijk

Meer weten over ggz in de huisartsenpraktijk? Bekijk het LHV-dossier Ggz. Daarin vindt u informatie over het verwijzen naar de ggz, de verwijsbrief en de POH-GGZ