Contracten 2020: vult u ook de NZa-enquête in?

 
Contracten 2020: vult u ook de NZa-enquête in?
Bent u tevreden over uw huisartsencontract? Biedt uw contract u meer tijd en mogelijkheden voor patiëntenzorg en praktijkvoering? Daarover zijn afspraken gemaakt in het hoofdlijnenakkoord. Of uw zorgverzekeraar deze afspraken is nagekomen, dat toetst de Nederlandse Zorgautoriteit via deze enquête. Uw mening is hierbij heel belangrijk. In dit bericht meer over de enquête en wat we vorig jaar met de uitkomsten hebben bereikt.

Direct naar enquête

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gebruikt uw input om te weten te komen hoe de afspraken uit het hoofdlijnenakkoord zijn vertaald naar de contracten voor 2020. Denk bijvoorbeeld aan afspraken over de besteding van de extra financiële ruimte, meer tijd voor de patiënt en zorg voor kwetsbare groepen.

Invullen van groot belang

De LHV roept gevestigde huisartsen op om de enquête vooral in te vullen. Via deze NZa-enquête geeft u een rechtstreeks signaal aan het ministerie van VWS en de zorgverzekeraars.

Meedoen kost ongeveer 20 minuten en u kunt de resultaten tussentijds opslaan.

Huisartsengeluid versterken

De LHV kan op basis van de uitkomsten het huisartsengeluid versterken. Bij overleggen kan de LHV met de uitkomsten druk zetten op de realisatie van de afspraken. Met de uitkomsten van de eerste monitor heeft de LHV bijvoorbeeld bereikt dat de indexering door verzekeraars ook daadwerkelijk wordt toegepast.

Huisartsen en huisartsenorganisaties kunnen de enquête over de contractering in de huisartsenzorg en de multidisciplinaire zorg invullen. Deelname is mogelijk tot woensdag 15 januari 2020.