Dag van de Doktersassistent: donderdag 5 maart 2020

 
Dag van de Doktersassistent: donderdag 5 maart 2020
Op donderdag 5 maart is het de Dag van de Doktersassistent. In Nederland werken zo’n 20.000 doktersassistenten in de huisartsenzorg. Zij zetten zich iedere dag met hart en ziel in. Een mooi moment om uw doktersassistent in het zonnetje te zetten.

Huisartsen zeggen het keer op keer: ze kunnen niet zonder hun assistenten. Assistenten worden gezien als duizendpoten en het visitekaartje van de praktijk. Ze zijn het aanspreekpunt van de praktijk en nemen een heleboel (medische) taken van de huisarts uit handen.

Mijn baan in de praktijk

Om meer personeel in de huisartsenzorg te werven , is de SSFH een nieuwe arbeidsmarktcampagne gestart. Hierin wordt ook specifiek aandacht besteed aan het mooie vak van de doktersassistent. Lees bijvoorbeeld de persoonlijke verhalen van doktersassistent Adem en doktersassistente Kim . Van doktersassistente Sanne werd onderstaand filmpje gemaakt:

Assistenten ‘bewaken de grenzen van onze organisatie’, zijn ‘het kloppend hart van de praktijk’ en simpelweg ‘onmisbaar’. Een mooi moment om uw blijk van waardering uit te spreken!