De Dokter: deze week op uw mat, nu al een sneak preview

 
De nieuwste editie van De Dokter valt donderdag bij LHV-leden op de mat. Fenneke Nooij, apotheekhoudend huisarts en kaderarts palliatieve zorg, vertelt alvast iets over de inhoud van dit nummer.

"Quickscan De Dokter mei 2015De lezers krijgen met dit nummer van De Dokter veel inspirerende initiatieven op de mat! ‘Wedde dat…’ bijvoorbeeld in Oost-Groningen, waar formele en informele zorg zich op initiatief van een huisarts succesvol verbinden. In Burdaard in Friesland, waar ik sinds 1 januari mijn praktijk heb, bestaat ook nog een behoorlijke gemeenschapszin.  

Het interview met Marjan Kaljouw, voorzitter van de adviescommissie innovatie zorgberoepen & opleidingen, roept tegenstrijdige gevoelens op. Een belangrijk deel van het werk van huisartsen bestaat uit geruststellen, zegt ze. En dat is zonde, dat kunnen anderen wel doen. Maar troost en geruststelling zijn ingebed in een goede arts-patiëntrelatie. Ons vak zal leuker worden, meent ze. Een tijdsverschijnsel. Waarom moet alles leuk zijn? Goede artsen, dát moeten wij zijn.

Met plezier las ik hoe afspraken tussen huisartsen en de acute GGZ in de Rijnmond hebben geleid tot ‘topsamenwerking’. Ik geloof werkelijk in eenvoudige oplossingen die uit de beroepsgroepen zelf komen."

Verder in deze editie van De Dokter:

  • Vertrouwensarts: steun bij signaleren kindermishandeling
  • Nieuwe beroepsnorm huisartsen met apotheek
  • Hoe veilig en gezond is het werken in uw praktijk?
  • De stelling: Inplannen van afspraken via internet zou standaard moeten zijn
  • Binnenkijken bij een huisartsenpraktijk in Katwijk

Bekijk eerdere uitgaven van De Dokter