Donderdag 7 maart 2019: Dag van de Doktersassistente

 
Donderdag 7 maart 2019: Dag van de Doktersassistente
Donderdag 7 maart 2019 is het de Dag van de Doktersassistente. In Nederland zetten zo’n 15.000 doktersassistenten in de huisartsenzorg zich elke dag met hart en ziel in. Een mooi moment om uw doktersassistente in het zonnetje te zetten!

Vraag een willekeurige huisarts naar zijn mening over zijn doktersassistente en 99 van de 100 keer vallen er termen als ‘het visitekaartje van de praktijk’ en ‘duizendpoot’. Huisartsen, ze zeggen het keer op keer, kunnen niet zonder hun assistente(s), mede omdat de verantwoordelijkheden zich steeds uitbreiden. Doktersassistenten houden samen een paar duizend huisartsenpraktijken draaiend. Onder hen bevinden zich talloze gedreven, deskundige en ambitieuze professionals.

Koester de doktersassistente

Al in 2015 rees dit beeld op uit de aanmeldingen die LHV-ledenblad De Dokter in 2015 ontving voor de coverfotosessie ter gelegenheid van de Dag van de Doktersassistente. Een greep uit de kwalificaties: ‘kartrekker’, ‘de frontlinie van onze praktijk’ en ‘berekend op de grillen en grollen van negen verschillende huisartsen’. Assistenten ‘bewaken de grenzen van onze organisatie’, zijn ‘het kloppend hart van de praktijk’ en simpelweg ‘onmisbaar’. Een mooi moment om uw blijk van waardering uit te spreken!

Laat ook uw praktijk zien: doe mee aan de Week van Zorg en Welzijn 11 t/m 16 maart 2019.