Duidelijkheid NZa over tarief Goede Vrijdag

 
Duidelijkheid NZa over tarief Goede Vrijdag
Er is onduidelijkheid ontstaan over de tarieven die huisartsen mogen declareren op Goede Vrijdag. Oorzaak was een bericht op de NZa-website van donderdag 29 maart 2018. De LHV kreeg hierover veel vragen van huisartsen. Met een nieuw bericht geeft de NZa duidelijkheid: alleen huisartsen die niet participeren in huisartsendienstenstructuren mogen het ANW-consulttarief in rekening brengen op Goede Vrijdag.

De NZa geeft op haar website antwoord op de vraag: mag ik als huisarts op Goede Vrijdag (30-03-2018) het ANW-tarief in rekening brengen?

De NZa laat ons weten te begrijpen dat hun eerdere bericht voor huisartsen verwarrend was, en ook vervelend omdat huisartsen mogelijk al declaraties hebben ingediend voor Goede Vrijdag. Daarover meldt de NZa aan de LHV echter ook: "Uiteraard is de tekst in de regeling leidend, dus deze declaraties moeten dan wel aangepast worden."

Overigens mogen op Goede Vrijdag wel de ANW-tarieven voor intensieve zorg en ELV (eerstelijnsverblijf) gedeclareerd, ongeacht of een huisarts is aangesloten bij een HDS.