Gaat u in gesprek over tuchtrecht?

 
Gaat u in gesprek over tuchtrecht?
In januari sprak LHV-voorzitter Ella Kalsbeek met de voorzitter van het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg, Jenneke Rowel over het tuchtrecht. En over de zorgen die de LHV al langere tijd heeft over tuchtrecht en de impact op huisartsen

Ella Kalsbeek putte voor dit gesprek uit onder meer de signalen die de LHV van huisartsen krijgt. Het zit u ontzettend hoog: uitspraken zijn bijvoorbeeld vaak onbegrijpelijk en doen geen recht aan de context waarin huisartsen werken, de vraag of iets tot een tuchtzaak leidt volkomen willekeurig. Zij deed op HAweb verslag van dit gesprek waarop opnieuw veel huisartsen reageerden.

Voor de LHV is dit aanleiding om het land in te gaan om daar met huisartsen in gesprek te gaan over hoe en welk toezicht gewenst en noodzakelijk is. Er zijn twee regiobijeenkomsten gepland, waarbij ook vertegenwoordigers van het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg aanwezig zullen zijn.

De bijeenkomsten vinden plaats:

  • In Zwolle op dinsdag 21 mei 2019
  • In Den Haag op woensdag 26 juni 2019

Beide keren is er inloop vanaf 18.00 uur met broodjes, het gesprek duurt van 19.00 tot 21.00 uur, locaties volgen.

Als u aanwezig wilt zijn bij een van deze bijeenkomsten, dan kunt u zich nu aanmelden via bestuurssecretariaat@lhv.nl onder vermelding van Regiobijeenkomst Tuchtrecht. Aanmelden is noodzakelijk vanwege het (maximaal) aantal beschikbare plaatsen.