Generaal van Uhm ontvangt eerste handreiking Huisartsenzorg voor militairen en veteranen

 
Generaal van Uhm ontvangt eerste handreiking Huisartsenzorg voor militairen en veteranen
Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm heeft afgelopen zaterdag 6 maart de Huisartsbeurs 2010 geopend samen met voorzitter Steven van Eijck. Na de opening overhandigde Van Eijck het eerste exemplaar van de LHV-handreiking Huisartsenzorg voor militairen en veteranen aan Van Uhm. Deze nieuwe handreiking biedt hulp bij goede huisartsenzorg aan militairen, veteranen en hun families.

Uitreiking nieuwe handreikingBeide heren sloegen naar oud militair ceremonieel gebruik de laatste pin in de loopbrug over de Praktijk van de Toekomst. Daarmee werd de brug tussen huisartsen en Defensie ook letterlijk geslagen.

Afstemming en samenwerking met Defensie lijkt op het eerste gezicht niet zo voor de hand te liggen. Maar als het gaat om samenwerken voor de zorg van (ex)militairen, dan is dat juist heel belangrijk. Met behulp van de nieuwe handreiking worden huisartsen geïnformeerd over hoe de gezondheidszorg voor (ex)militairen is georganiseerd. Defensie heeft namelijk voor militairen een geïntegreerd zorgmodel ontwikkeld om passende zorg te bieden. Afstemming tussen civiele huisartsenzorg en de zorg op militair terrein is daarbij noodzakelijk.

Alle LHV-leden krijgen eind deze week de handreiking per post toegestuurd. De handreiking is ook digitaal verkrijgbaar.