Gezocht: 2 huisarts cao-onderhandelaars

 
Gezocht: 2 huisarts cao-onderhandelaars
De LHV is op zoek naar 2 huisartsen die zich willen inzetten als cao-onderhandelaar. Een belangrijke rol, omdat werkgevers en werknemers in de cao-onderhandelingen samen vorm geven aan het arbeidsmarktbeleid voor de huisartsenzorg.

De LHV is als werkgeversorganisatie betrokken bij 2 cao’s. De Cao Huisartsenzorg, waarin de LHV en InEen samen optrekken richting werknemerspartijen. En de Cao Hidha. Aan de onderhandelingstafel van de Cao Hidha vormt de LHV de werkgeversdelegatie en de LAD de werknemersdelegatie.

Het gaat daarbij niet alleen om het vaststellen van de salarisontwikkeling binnen de huisartsenzorg, maar vooral om het neerzetten van beleid om ook in de toekomst voldoende en goed geschoold personeel in de praktijk hebben. Belangrijke onderwerpen daarbij zijn afspraken over opleiding, duurzame inzetbaarheid, maar ook kostenontwikkelingen, (aankomende) tekorten op de arbeidsmarkt en maatschappelijke trends.

Iets voor u?

Als huisarts cao-onderhandelaar bent u minimaal 5 jaar actief als werkgever, heeft u affiniteit met (politieke) verhoudingen en onderhandelen en heeft u interesse in personeelsbeleid en arbeidsvoorwaarden.

Herkent u zich hierin? En vindt u het leuk om - namens collega huisartsen - een bijdrage te leveren aan een belangrijk onderwerp in de huisartsenzorg. Namelijk de ontwikkeling van een solide arbeidsmarktbeleid voor de huisartsenpraktijk. Stuur dan voor 23 december een e-mail met een korte motivatie en uw cv naar cao@lhv.nl. Meer informatie vindt u in het volledige profiel.

Ervaring van vorige onderhandelaars

Weten wat er komt kijken bij cao-onderhandelingen? Lees het interview met 2 huisartsen die namens de praktijkhoudende huisartsen betrokken waren bij de vorige onderhandelingen.

BijlageGrootte
PDF-pictogram Profiel huisarts cao-onderhandelaar26.18 KB