Handige regiokaart ondersteunt bij samenwerken in uw regio

 
Handige regiokaart ondersteunt bij samenwerken in uw regio
Ook in uw regio hebben huisartsen zich georganiseerd. Met welke samenwerking kunt u als huisarts uw voordeel doen, bij wie kunt u terecht met vragen over regionale vraagstukken en ondersteuning bij onder andere automatisering, arbeidsmarkt, bedrijfsvoering en kwaliteitsbeleid? Of als u wilt afstemmen om tot goede zorg voor uw patiënten te komen. Een nieuwe interactieve regiokaart ondersteunt u bij het samenwerken in uw regio.

Met de website hechtehuisartsenzorg.nl helpen LHV, NHG en InEen huisartsen en huisartsenorganisaties om elkaar te vinden en te inspireren. U vindt daar een nieuwe interactieve regiokaart. Deze geeft u inzicht in hoe de eerste lijn in uw regio georganiseerd is, welke (huisartsen)organisaties er actief zijn en -waar beschikbaar- ook het regioplan. Tegelijkertijd is voor de regionale en landelijke partners van de huisartsenzorg zichtbaar wat er in de regio’s gebeurt en wie daar het aanspreekpunt is.

Makkelijk en snel zoeken

Met een klik op een regio verschijnt een overzicht van de daar samenwerkende organisaties, kerngetallen en – wanneer beschikbaar - een regioplan en een aantal uitgelichte activiteiten. Een uitgebreide zoek- en filterfunctie helpt om makkelijk en snel te vinden wat u zoekt. Alle regio’s die een activiteit op het gebied van ouderenzorg hebben uitgelicht bijvoorbeeld. Of de regio’s met een bepaalde preferente zorgverzekeraar en een regioplan. Of simpelweg de regio die gekoppeld is aan uw gemeente.

1 sterke huisartsenorganisatie

Samenwerken is noodzakelijk om het hoofd te bieden aan de ontwikkelingen die op de huisartsenzorg afkomen. Die samenwerking krijgt bij voorkeur vorm binnen één regionale huisartsenorganisatie. Dat is het uitgangspunt van de visie van LHV, NHG en InEen. Huisartsen kunnen daarbij aanspraak maken op een basisniveau van dienstverlening, dat is uitgewerkt in zes bouwstenen.  

De regio’s zijn volop in ontwikkeling en dat geldt ook voor de regiokaart. Huisartsen die aanvullende gegevens en/of documenten hebben, kunnen dit mailen naar info@hechtehuisartsenzorg.nl. Komend jaar gaan LHV, NHG en InEen de informatie en mogelijkheden van de kaart verder uitbreiden.