Heel Nederland Gezonder: persoonlijke preventie voor iedereen

 
Heel Nederland Gezonder: persoonlijke preventie voor iedereen
De LHV en het NHG omarmen het concept om alle Nederlanders een betrouwbare en laagdrempelige voorziening aan te bieden op het gebied van persoonlijke preventie. In het huidige zorgsysteem is nog geen duurzaam organisatie- en financieringsmodel voor (landelijke) preventievoorzieningen. Door de inzet van de Persoonlijke Gezondheidscheck willen we dit realiseren.

Samen met de huisartsenorganisaties en diverse gezondheidsfondsen, heeft NIPED de Persoonlijke Gezondheidscheck ontwikkeld. De Persoonlijke Gezondheidscheck wordt op dit moment al via werkgevers, zorgverzekeraars en gemeenten aangeboden aan ruim 300.000 Nederlanders. Hierdoor krijgen zij inzicht in hun gezondheid en waar nodig ontvangen zij advies om hiermee aan de slag te gaan.

De samenwerkende partijen rond de Persoonlijke Gezondheidscheck willen deze basisvoorziening voor persoonlijke preventie mogelijk maken voor alle Nederlanders. Dit gaan we doen door publiek-private samenwerkingen aan te gaan onder de beweging Heel Nederland Gezonder. U wordt binnenkort verder geïnformeerd over de visie, doelstellingen, landelijke publiekscampagne en partners van Heel Nederland Gezonder.