Het Grote Zorgdebat op 8 maart: schrijf u in!

 
Het Grote Zorgdebat op 8 maart: schrijf u in!
Welke plannen hebben de politieke partijen voor de komende jaren? Op maandag 8 maart 2021 debatteren kandidaat-Kamerleden van elf politieke partijen hierover in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021. Volg de vierde editie van Het Grote Zorgdebat online als u geïnteresseerd bent in de gezondheidszorg in Nederland.

De directe link naar Het Grote Zorgdebat: https://www.hetgrotezorgdebat.nl/

dIRECT aanMELDEN

Debat thema's

Er zijn vier thema’s waarover wordt gedebatteerd. Op het programma staan het preventiebeleid, de digitalisering van de zorg, de regiefunctie vanuit politiek Den Haag en de arbeidsmarkt. Vragen die daarbij centraal staan zijn: hoe zetten we duurzaamheid in op de transitie van een ziektestelsel naar een gezondheidsstelsel, hoe draagt digitale zorg bij aan meer maatwerk en tijd voor patiënten en cliënten, wat is er nodig om meer samenhang te krijgen in zorg en welzijn en hoe lossen we het toenemende tekort aan zorgverleners op?

Kandidaat-Kamerleden

De kandidaat-Kamerleden die met elkaar in debat gaan zijn:

 • Fleur Agema (PVV)
 • Mona Keijzer (CDA)
 • Vera Bergkamp (D66)
 • Corinne Ellemeet (GroenLinks)
 • Maarten Hijink (SP)
 • Mirjam Bikker (CU)
 • Kees van der Staaij (SGP)
 • Tunahan Kuzu (DENK)
 • Liane den Haan (50PLUS)
 • Thom van Campen (VVD)
 • Attje Kuiken (PvdA)
 • Eva van Esch (PvdD) 

Het verkiezingsdebat staat onder leiding van Donatello Piras van het Nederlands Debat Instituut en Aldith Hunkar.

Voor wie?

Het Grote Zorgdebat is online te volgen voor iedereen die zich betrokken voelt bij de gezondheidszorg in Nederland. Bent u patiënt, cliënt, zorgprofessional, lid van een van de organiserende partijen of geïnteresseerd in de zorg, dan bent u van harte uitgenodigd het debat te volgen. U kunt u hieronder kosteloos aanmelden voor dit verkiezingsdebat. We verwachten meer dan 50.000 deelnemers.

Waar en wanneer?

Vanwege de coronacrisis is deze editie van het Grote Zorgdebat online te volgen op 8 maart 2021 van 19.30 tot 21.00 uur. Een week voor het debat wordt de link naar het platform verspreid om het debat te kunnen volgen. Houd daarvoor de website van de deelnemende organisaties in de gaten of meldt u aan via onderstaande link.

Skipr verzorgt live nabeschouwing van Het Grote Zorgdebat

Na afloop van Het Grote Zorgdebat verzorgt Skipr als mediapartner een nabeschouwing van het zorgdebat. In de live nabeschouwing bespreken hoofdredacteur Simon Broersma en senior redacteur Philip van de Poel de belangrijkste uitkomsten van het debat. Te gast zijn voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving Jet Bussemaker en Armand Girbes , Intensivist en Hoofd afdeling intensive care volwassenen Bij het Amsterdam UMC. U kunt de nabeschouwing bekijken via www.skipr.nl/zorgdebat.

Deelnemende zorgorganisaties

Het Grote Zorgdebat wordt dit jaar georganiseerd door: ActiZ, Federatie Medisch Specialisten, GGD-GHOR Nederland, de Nederlandse ggz, KNMG, KNGF, KNMP, KNMT, LHV, NVZ, Patiëntenfederatie Nederland, VGN, V&VN en ZN. Daarnaast zullen er diverse partijen uit de zorg zich aansluiten als partner van Het Grote Zorgdebat.

Aanmelden

Meld u aan via onderstaande button voor de online versie van Het Grote Zorgdebat 2021 en ontvang de link in uw mailbox.

Aanmelden