Hitteplan van kracht in heel Nederland

 
Hitteplan van kracht in heel Nederland
Het Nationaal Hitteplan is vanaf maandag 23 juli van kracht in heel Nederland. Dat laat het RIVM weten. Hiermee roept het RIVM op extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen, zoals ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen. Extra alertheid kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken.

Volgens de voorspellingen van het KNMI loopt de temperatuur de komende dagen op naar waarden rond de 30 graden. Ook in de nacht wordt niet veel kouder dan een graad of 20. Aanhoudend warm weer brengt gezondheidsrisico’s met zich mee voor kwetsbare groepen mensen zoals ouderen, mensen in verzorgingshuizen, chronisch zieken en mensen met overgewicht. Deze mensen moeten alert zijn op uitdroging en oververhitting. Ook heel jonge kinderen hebben extra aandacht nodig om koel te blijven en genoeg te drinken.

Gezondheidsrisico's

Het RIVM beschrijft in de Toolkit Hitte de gezondheidsrisico's van aanhoudend warm weer en geeft een handreiking om de risico's te beperken. De website van het KNMI geeft uitgebreide informatie over het weer en de bijbehorende weerswaarschuwing in uw regio.

Contact met huisarts of apotheek

Het RIVM adviseert patiënten die nog vragen hebben over hun gezondheid of gebruik van medicijnen tijdens hitte, contact met huisarts of apotheek op te nemen. Voor overige vragen wordt verwezen naar de GGD.