Hoe helpt u verzuim van uw medewerkers voorkomen?

 
Hoe helpt u verzuim van uw medewerkers voorkomen?
Heeft u een medewerker die niet lekker in zijn vel zit en waarbij u zich afvraagt hoe u kunt helpen om verzuim te voorkomen? Dan kunt u als praktijkhouder gratis advies inwinnen tijdens het telefonisch spreekuur van ggz-instelling Skils. Dit adviesspreekuur is een initiatief van onder andere de LHV. In dit bericht leest u meer over het spreekuur en hoe u een afspraak kunt maken.

Tijdens het spreekuur overlegt u met een senior GZ-psycholoog. Hij of zij denkt met u mee over hoe te handelen en hoe met uw medewerker in gesprek kunt gaan over inzetbaarheid.

De LHV biedt deze dienst aan in het kader van de verzuimverzekeringen. Daarin staat onder andere hoe u bij zieke werknemers wettelijke verplichtingen nakomt, verzuimkosten beperkt en ook nog eens investeert in de inzetbaarheid van uw medewerkers.

Soort vragen

U kunt bijvoorbeeld advies vragen over een specifieke casus van een van uw medewerkers. Skils denkt met u mee over welke professionele hulp u uw medewerker kunt adviseren. Dit hoeft overigens lang niet altijd psychologisch hulp te zijn, het kan bijvoorbeeld ook mediation of juist iets heel anders zijn zoals fysio- of sporttherapie. Daarnaast kan de GZ-psycholoog advies geven over privacygevoelige vraagstukken, zoals wat mag u als werkgever wel en wat mag u niet vragen of zeggen.

Spreekuur

Van september tot en met december 2016 zijn er verschillende data en tijdstippen waarop de GZ-psychologen van Skils beschikbaar zijn. U kunt vooraf een afspraak inplannen of op gezette tijden zelf bellen. Meer informatie vindt u op de website van Skils.

Initiatiefnemers

Het gratis telefonisch psychologisch adviesspreekuur voor huisartsen is een initiatief van de LHV, Nationale Nederlanden, re-integratiebedrijf Keerpunt en ggz-instelling Skils.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Skils via 088 800 85 00 of via info@skils.nl.