Huisartsbeurs 2018: de keynote speakers op een rij

 
Huisartsbeurs 2018: de keynote speakers op een rij
Workshops, sprekers, lezingen, debatten, pleinen, skills, participanten en exposanten. U kunt het zo gek niet bedenken of de LHV Huisartsbeurs op zaterdag 7 april 2018 heeft het op het programma staan. Maar kent u onze keynote speakers al?

Neuroloog en De Wereld Draait Door

We willen u alvast kennis laten maken met enkele gerenommeerde sprekers die een inspirerende lezing komen verzorgen. Prof. Erik Scherder, neuroloog en bij het grote publiek bekend van zijn optredens bij De Wereld Draait Door, laat merken dat u uw hersenen niet moet laten zitten. Hij is een groot pleitbezorger van het feit dat we onszelf in beweging moeten houden. 

Direct inschrijven

Extreme gebieden

Floris van den Berg is huisarts en expeditiedokter. In 2016 zat hij bijna een jaar met een team geïsoleerd in de poolwinter op Antarctica, voor Mars-onderzoek. Ook heeft hij gewerkt op schepen in het Arctisch en Antarctisch gebied en op afgelegen plekken in Belize, Guatemala en Nepal. Hij leert dokters hoe ze medische zorg kunnen leveren in extreme gebieden. Op de Huisartsbeurs komt hij zijn extreme ervaringen met ons delen.

Ambitie

Machteld Huber is van oorsprong huisarts en ontwikkelde een nieuw, dynamisch concept van gezondheid, gebaseerd op veerkracht, functioneren en eigen regie. Zij vond een groot verschil in denken over gezondheid tussen patiënten en hun behandelaren. De brede visie van patiënten, met 6 dimensies van gezondheid, noemde ze ‘Positieve gezondheid’. Ze komt haar visie graag met u delen. 

Filosoof en docent medische ethiek Menno de Bree komt ons in een inspirerend betoog duidelijk maken waarom je niet ambitieus moet zijn.

Doorzetten

Olympisch kampioen open water zwemmen Maarten van der Weijden vertelt over zijn weg naar Olympisch goud in 2008. Onderwerpen als doorzettingsvermogen, ambitie, het omgaan met tegenslagen, innovatie en succesvol samenwerken komen uitgebreid aan bod. 

Marco Buschman verzorgt al jaren workshops op de Huisartsbeurs en komt dit jaar ook een lezing verzorgen over verbindend vermogen. Gebaseerd op het gelijknamige managementboek gaat u tijdens de lezing ervaren wat verbindend vermogen is en hoe u het kunt ontwikkelen. 

Migranten

Sinds 1 augustus 2017 is huisarts en senior-onderzoeker Maria van den Muijsenbergh bijzonder hoogleraar Gezondheidsverschillen en Persoonsgerichte Integrale EerstelijnsZorg aan de Radboud Universiteit. Tijdens haar lezing zal ze uitgebreid ingaan op effectieve persoonsgerichte, integrale eerstelijnszorg voor laagopgeleiden en migranten. En hoe dat bijdraagt aan het verminderen van etnische en sociaaleconomische gezondheidsverschillen.

Meer informatie en inschrijven

Gratis aanmelden

Benieuwd wat er nog meer te doen is op de Huisartsbeurs? Via www.huisartsbeurs.nl kunt u uw persoonlijke programma samenstellen. U geeft aan wat uw beroep is, daarna worden de bijpassende onderdelen uit het programma voor u geselecteerd. Het personeel uit uw praktijk kan ook inschrijven en kiest daarbij uit de voor hen geschikte workshops.