Huisartsbeurs: Arts in ‘t wild

 
Huisartsbeurs: Arts in ‘t wild
De organisatoren van de Huisartsbeurs op zaterdag 7 april 2018 hebben zich ingespannen om een boeiend programma samen te stellen. Interessant voor iedereen die werkt in de huisartsenpraktijk. Bij het thema ‘gezonde ambitie’ zijn onderwerpen gezocht die nieuwe informatie leveren en inspiratie geven. En waar je ook iets nieuws van leert.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een sessie over ‘wildernisgeneeskunde’?

Medische hulp in de bush

De trainers van deze sessie werken bij de Stichting Outdoor Medicine en zijn arts bij de spoedeisende hulp. Ze hebben uitgebreide ervaring in de expeditie-geneeskunde en de ‘wildernisgeneeskunde’. Want hoe ga je als medisch professional om met noodsituaties in extreme omstandigheden en met beperkte middelen. Wat zijn de ‘do’s and the don’ts’?

Outdoor ook voor indoor

In deze unieke sessie leer je wat Outdoor Medicine inhoudt en wat je ermee kunt als huisarts, zowel in de wildernis als in de spreekkamer. Na een korte introductie wat expeditie en wildernisgeneeskunde is, ga je er vervolgens ook echt mee aan de slag.

De sessie ‘Outdoor Medicine’ wordt vier keer verzorgd en vindt plaats op het speciale LHV-Startersplein. Het is interessant voor starters, maar ook voor ‘oude rotten’ in het vak.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Deelname is gratis. Kijk op www.huisartsbeurs.nl/

De lezing van huisarts en expeditiedokter Floris van den Berg over zijn werk op Antartica en in Afrika zit helaas vol. Wees er dus snel bij voor de Outdoor Medicine sessie.