Huisartsen in gesprek met Koningin Máxima: ‘Blij met aandacht voor de zorg’

 
Huisartsen in gesprek met Koningin Máxima: ‘Blij met aandacht voor de zorg’
Huisartsen Esther de Hoon en Rita Schouten uit Oss voerden donderdag 9 april via beeldbellen een bijzonder gesprek. Koningin Máxima sprak met hen omdat zij graag wil weten hoe het in deze periode gaat met huisartsen en hun patiënten en hoe huisartsen zorg verlenen aan coronapatiënten op speciaal daarvoor ingerichte locaties.

De Koningin belde op beeld met huisartsen Esther de Hoon en Rita Schouten, beiden vanaf de locatie die de huisartsen in Oss gezamenlijk hebben ingericht voor het zogeheten Spreekuur voor Ernstige Luchtwegklachten (SEL).

Bekijk de video hier (op YouTube) of onderaan dit bericht.

Hart onder de riem

Koningin Máxima stak alle huisartsen, hun medewerkers en patiënten een hart onder de riem en sprak haar waardering uit voor het intensieve werk in de huisartsenzorg. De Koningin wilde alles weten over hoe huisartsen de zorg momenteel hebben georganiseerd, waar zij tegenaan lopen en hoe zij samenwerken met elkaar en met andere zorgverleners. Ook was zij geïnteresseerd in huisartsenzorg via andere kanalen zoals beeldbellen.

Aandacht voor de zorg

De huisartsen lichtten toe hoe zij verwachten ook weer meer ruimte te kunnen maken voor de zorg voor patiënten met andere klachten dan het coronavirus. Esther de Hoon voegde daar nog aan toe: ‘Als huisarts ben ik erg blij met de huidige aandacht voor de zorg. Ik hoop ontzettend dat die aandacht ook na deze periode blijft. Vooral voor alle kwetsbare patiënten die wij in de praktijk dagelijks zien.’

Apart spreekuur voor coronapatiënten

Medio maart hebben de 13 huisartsenpraktijken in Oss in overleg met het (huisartsen)crisisteam in de regio besloten om de patiëntenstromen te scheiden. Vanaf die tijd worden in 1 van de praktijken de patiënten met luchtwegklachten en verdenking van besmetting met het coronavirus gezien. Roulerend verzorgen de praktijken in Oss de bemensing van dit SEL-spreekuur.

Video: Huisartsen in gesprek met Koningin Máxima