Huisartsen maken zich zorgen over contractering

 
Huisartsen maken zich zorgen over contractering
In diverse regio’s maken huisartsen zich zorgen over de contracten met hun zorgverzekeraar Zilveren Kruis. In de contracten krijgen de afspraken uit het Hoofdlijnenakkoord over onder andere het creëren van meer tijd voor de patiënt, het ondersteunende praktijkteam, indexering en organisatie geen of onvoldoende concrete vertaling. De LHV spreekt de komende tijd nog met alle hoofdrolspelers.

Duwen en trekken

Dat de gesprekken tussen individuele huisartsen en Zilveren Kruis moeizaam verlopen blijkt ook uit de op 5 december uitgezonden reportage van Een Vandaag waaraan huisarts Lenneke van Montfort en LHV-voorzitter Ella Kalsbeek meewerkten. Kalsbeek zegt daarin: ‘We zouden willen dat we wat minder hoefden te duwen en trekken. Het gaat tenslotte om duizenden huisartsen en honderdduizenden patiënten.’

Bekijk het item van EenVandaag:

Tekenperiode verlengd

Het portaal voor het tekenen van overeenkomsten blijft overigens open tot en met 31 december 2018 in plaats van de eerder door Zilveren Kruis gecommuniceerde 6 december.

Lees hier een eerder bericht over dit onderwerp (Hoofdlijnenakkoord Zilveren Kruis levert huisarts in de praktijk weinig op - 2 november 2018) 

Hoofdlijnenakkoord