Huisartsen uitgenodigd voor onderzoek naar effecten van LSP-gebruik

 
Huisartsen uitgenodigd voor onderzoek naar effecten van LSP-gebruik
VZVZ, ZN en de verenigingen die betrokken zijn bij het LSP (LHV, NPCF, KNMP, NVZ en InEen) hebben besloten gezamenlijk een meting te laten uitvoeren naar de effecten van het gebruik van het Landelijk Schakel Punt (LSP). Een grote groep huisartsen is reeds benaderd om deel te nemen aan een online enquête. Het onderzoeksbureau zoekt nog huisartsen voor een kort interview over het LSP-gebruik.

Onderzoeksbureau Significant voert de effectmeting uit. Op twee manieren willen zij inzicht verkrijgen in de effecten van het LSP: door een online vragenlijst en door korte interviews met gebruikers.

Huisartsen gezocht voor interviews

De interviews zijn gericht op het ophalen van ervaringen van gebruikers, om een beeld te krijgen van de kwalitatieve effecten van LSP-gebruik in de huisartsenpraktijk. Hierbij wordt gezocht naar verdieping en mogelijke verklaringen voor ervaren effecten of juist niet-ervaren effecten. Voor deze interviews worden nog respondenten gezocht. Mocht u interesse hebben om op korte termijn deel te nemen aan een dergelijk interview (van ongeveer 30 min.), dan kunt u contact opnemen met de onderzoekers: Loes Koster (loes.koster@significant.nl / 06 - 47 86 74 14) of Reneé van der Zanden (renee.van.der.zanden@significant.nl / 06 – 83 16 33 49).

Online enquête

Het doel van de vragenlijst is om een beeld te krijgen van de meningen en ervaringen van gebruikers over het huidig gebruik van het LSP en in het bijzonder de (eventuele) effecten hiervan. De vragenlijst is door Significant onder een steekproef van LSP-gebruikers uitgezet. De LHV hoopt dat u, indien u benaderd bent, bereid bent om de vragenlijst in te vullen. De vragenlijst bestaat uit ongeveer 10 vragen, en zal naar inschatting ongeveer 10 minuten van uw tijd in beslag nemen. Door deel te nemen, helpt u ons een beter beeld te krijgen van het gebruik en de effecten van het LSP.