Huisartsen vullen massaal ANW-enquête in

 
Huisartsen vullen massaal ANW-enquête in
Huisartsen hebben massaal de ANW-enquête van de LHV ingevuld. Binnen een week reageerden meer dan 3500 LHV-leden. Dat is eenderde van alle actieve huisartsen in Nederland. De ANW-zorg gaat huisartsen duidelijk aan het hart. Aanleiding voor de enquête is de discussie onder huisartsen over het doen van diensten en de manier waarop de ANW-zorg geregeld is. Duidelijk is dat velen de werkdruk als te hoog ervaren.

Schat aan informatie

Van de 3500 respondenten is meer dan 70 procent praktijkhouder, 20 procent is waarnemer, 5 procent is hidha en 3 procent is hid. Wat opvalt is dat meer dan 2000 huisartsen de moeite hebben genomen om hun gekozen antwoorden toe te lichten. Ze vertellen waar volgens hen de schoen wringt en wat er beter kan in de huidige ANW-zorg. Dit betekent een schat aan informatie en een grote klus om al deze suggesties te analyseren. Hier gaat de LHV mee aan de slag. Via www.lhv.nl informeren we u zo spoedig mogelijk over de uitkomsten.

Eerste stap

Deze enquête is een eerste stap. Dit wordt gevolgd door een aantal bijeenkomsten in het land. Aan de hand hiervan wil de LHV, samen met de huisartsenposten, InEen en andere huisartsenorganisaties, werken aan een vernieuwde, toekomstbestendige ANW-zorg.

Heeft u de uitnodiging ontvangen, maar de enquête nog niet ingevuld? Dit kan nog tot woensdag 2 november 2016.