Huisartsenmanifest krijgt veel steun en aandacht

 
Huisartsenactie 'Het roer moet om!' krijgt veel steun van andere huisartsen. Dat blijkt uit de ruim 2700 ondertekeningen van huisartsen op www.hetroermoetom.nu. Daarnaast stijgt het aantal sympathisanten dat het manifest ondersteunt rap en komt het onderwerp in landelijke en regionale media ruim aan bod.

Radio en tv

Radio 1 interviewt huisarts Jacques de Milliano, een van de initiatiefnemers van het manifest, terwijl NRC via zes vragen en antwoorden in beeld brengt wat de reden is voor het oplaaien van de onrust tussen huisartsen en zorgverzekeraars. Daarnaast toont de NOS hoe huisarts Peter de Groof het manifest woensdagavond op het ministerie van Volksgezondheid spijkert en start BNR een discussie met als stelling ‘Laat de huisarts met rust’.

Over het manifest

De groep huisartsen die het manifest hebben opgesteld, wil dat politiek en verzekeraars een andere koers gaan varen. Ze vragen om werkelijke samenwerking, op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid. De LHV steunt het pleidooi. Het manifest is te bekijken op www.hetroermoetom.nu.

Bekijk ook: