Huisartsenpraktijk de Schakel wint Award Praktijkstart 2018

 
Huisartsenpraktijk de Schakel wint Award Praktijkstart 2018
De Zwijndrechtse huisartsenpraktijk de Schakel is de winnaar van de Award Praktijkstart 2018. De LHV reikt deze prijs eens per 2 jaar uit aan de meest bijzondere praktijkstart. De jury looft de jonge huisartsen die de stap hebben gewaagd een praktijk met personeel over te nemen én te verhuizen naar een geschikter pand om een toekomstgericht gezondheidscentrum te realiseren.

De juryleden – allen huisarts – beoordeelden de 6 inzendingen door te kijken naar de mate van vernieuwing, de visie, het gelopen risico, de complexiteit en op welke wijze er wordt samengewerkt.

Uniek

Bij de winnaar is sprake van een unieke situatie; omdat 3 praktijkhouders tegelijk met pensioen gingen, kregen huisartsen Helena Feij, Anneke Remijn en Hugo Drost de kans samen de praktijk over te nemen. Ze kenden elkaar voor die tijd nog niet en voor ieder van hen was dit de eerste stap in de wereld van het praktijkhouderschap.

Jurylid en LHV-bestuurder Paulus Lips: “Huisartsenpraktijk de Schakel is een mooi voorbeeld van hoe een jong team van huisartsen op geheel eigen wijze, met ruimte voor praktijk, gezin en voor innovatie, een nieuwe praktijk kan neerzetten. ”

Toekomstgericht

In een jaar tijd realiseerde het huisartsenteam een volledig nieuwe praktijk in een voormalig bankgebouw waarin ze samen onder een dak zitten met onder meer de apotheek, fysiotherapeut en diëtist. Met het oog op de toekomst, ontwikkelden ze een domein overstijgende visie op het gebied van samenwerking, organisatie en zorginhoud. Intussen is het huisartsenteam uitgebreid met huisartsen Vroom en Verkleij.

Bij de praktijk werken momenteel 9 doktersassistenten, een administratief medewerker en praktijkmanager, 3 POH-S, 2 POH-GGZ. Alle praktijkmedewerkers zijn bij de veranderingen betrokken, een coach heeft het team daarin begeleid.

Prijsuitreiking

Uit handen van juryleden Paulus Lips en Marc van der Pas (vorige winnaar namens huisartsenpraktijk Ganzenhoef) kreeg het team de prijs overhandigd: een teambuildingsuitje en een cursus naar keuze van de LHV Academie.

Binnenkort verschijnt in De Dokter een uitgebreid artikel over de winnaar van 2018.