Inschrijving voor presentatie kernwaarden geopend

 
Inschrijving voor presentatie kernwaarden geopend
Hoe ziet de toekomst van de huisartsenzorg eruit? Wat doen huisartsen wel en wat juist niet, en wat zijn de waarden op basis waarvan huisartsen hun vak vormen? Deze vragen staan centraal in het project Toekomst Huisartsenzorg, waarin de huidige kernwaarden en kerntaken van de huisarts worden herijkt. Op 21 januari 2019 worden de resultaten gepresenteerd. Huisartsen kunnen zich nu aanmelden voor deze conferentie.

Huisartsen en huisartsen in opleiding zijn van harte welkom bij de presentatie in congrescentrum Woudschoten in Zeist. Op deze plek hebben huisartsen zestig jaar eerder de allereerste kernwaarden van de Nederlandse huisartsenzorg opgesteld.

Programma

De conferentie begint om 12.00 uur met een gezamenlijke lunch en wordt om 18.00 uur afgesloten, waarna een feestelijk diner volgt. In het plenaire deel van de bijeenkomst is de presentatie van de herijkte kernwaarden en kerntaken. Deze zijn samengesteld op basis van de input die is verzameld tijdens zeventig denksessies en de landelijke enquête. Ook is er aandacht voor de burgerraadpleging: hoe kijken patiënten naar de rol van de huisarts?

Na de presentatie van de resultaten is er ruimte om in verschillende rondes duiding te geven aan de resultaten. Huisartsen gaan met elkaar in gesprek over de vraag wat de herijkte kernwaarden en kerntaken voor de dagelijkse huisartsenpraktijk betekenen.

Huisartsen en huisartsen in opleiding kunnen zich kosteloos aanmelden voor de conferentie. Er zijn maximaal 115 kaarten beschikbaar. Update 12-12-2018: het maximaal aantal deelnemers is bereikt.

Project Toekomst Huisartsenzorg

De Woudschoten Conferentie is onderdeel van het project Toekomst Huisartsenzorg. Dit project is door de Nederlandse huisartsenorganisaties NHG, LHV, InEen, HRMO, LOVAH, IOH, LHOV en VPHuisartsen gestart om de huidige kernwaarden en kerntaken van de huisartsen te herijken.