Internationale Dag van de Huisarts: onmisbare kracht in de zorg

 
Internationale Dag van de Huisarts: onmisbare kracht in de zorg
Vandaag 19 mei is het Internationale Dag van de Huisarts. Een dag waarop we wereldwijd stilstaan bij het mooie en belangrijke werk van huisartsen. En zelden was er zoveel om bij stil te staan als dit jaar. Want het afgelopen jaar bleek maar weer hoe cruciaal de huisartsen zijn.

We zorgen voor onze patiënten, of dat nu via scherm, op anderhalve meter of zoals vanouds is. We zijn de vertrouwde dokters dicht bij de patiënt. Uit de reacties van patiënten weten we hoe dat wordt gewaardeerd.

En misschien voelt het wat gek om uzelf daarvoor een schouderklopje te geven. Maar geef dat schouderklopje dan aan een collega die het net zo goed verdient. Want dit jaar bleek ook weer hoe zeer we het samen doen. We zetten samen onze schouders eronder, we springen bij als een collega het nodig heeft, we zetten samen coronalocaties op, we organiseren samen de vaccinaties. We zoeken elkaar op, binnen de vereniging en daarbuiten.

Dus pak deze Internationale Dag van de Huisarts als aanleiding om even stil te staan bij de onmisbare kracht van de huisartsen en geef dat welverdiende schouderklopje door!