Ledenblad De Dokter: donderdag bij u in de brievenbus

 
Het aprilnummer van LHV-ledenblad De Dokter wordt donderdag 21 april bij alle leden thuis bezorgd. Ingrid Hondorp, praktijkhouder in Doetinchem, las alvast het nieuwe nummer.

Quickscan van Ingrid Hondorp, praktijkhouder in Doetinchem“Dit nummer van De Dokter heb ik gelezen met de LHV Huisartsbeurs nog vers in het geheugen. Ik volgde als bestuurslid van Huisartsenkring Gelre-IJssel een apart programma. Boeiend! Minister Schippers waagde zich in het hol van de leeuw en ontweek discussie niet. Ik realiseerde me hoeveel we al bereikt hebben. Iedereen hing ook aan de lippen van astronaut en arts André Kuipers. Wat kan die man inspirerend vertellen!

Het artikel over informatieoverdracht binnen de praktijk bevat veel bruikbare tips. Voor assistenten bijvoorbeeld: probeer je werk iedere dag af te maken, want hoe meer overdrachtsmomenten, des te meer kans op missers. Ik heb allemaal parttime-assistenten, daar gaan we het zeker over hebben.

Mijn praktijk ligt niet slecht, maar de rubriek ‘Binnenkijken’ maakte me jaloers. Joost Swart ziet tropische vogels vliegen en hoort wolven hoort huilen als hij aan het werk is!”

Ook in deze editie van De Dokter:

 

  • Huisartsenzorg voor kwetsbare ouderen afhankelijk van woonsituatie
  • Minder tijd, vaker doorverwijzen?
  • Afscheidscolumn LHV-bestuurslid Bram Stegeman
  • Debat het Roer Moet Om

Wilt u de volgende editie van De Dokter lezen en van commentaar voorzien? Mail dan naar dedokter@lhv.nl onder vermelding van Quickscan. Eerdere edities zijn digitaal in te zien, ook voor niet-leden.