Voor en door huisartsen
 

Ledenblad De Dokter: lees alvast over de nieuwste editie

 
 
Het juli-nummer van LHV-ledenblad De Dokter wordt donderdag 19 juli bij alle leden thuisbezorgd. In dit nummer uiteraard veel aandacht voor het hoofdlijnenakkoord voor de huisartsenzorg; LHV-voorzitter Ella Kalsbeek vertelt er uitgebreid over. Sanne Strasser, waarnemend huisarts in de regio Driebergen, neemt u alvast mee in het komende nummer.

“Wat kan er anders in De Dokter, vroegen jullie bezoekers tijdens de Huisartsbeurs. Het delen van positieve ervaringen van collega’s, was mijn reactie toen. Een voorbeeld? Vorige week deed ik een visite bij een kwetsbare patiënte. Ze kan niet zoveel meer. Haar lichamelijke klachten bleken mee te vallen, eigenlijk voelde ze zich vooral eenzaam. Vroeger was ze naaister vertelt ze, en ze laat mij een zelfgemaakt, fluwelen jasje uit de kast pakken. Terwijl ze me uitlegt hoe je fluweel knipt, zie ik haar opklaren. Ik hang het jasje terug aan de buitenkant van de kast, zodat ze het goed kan zien. Met glinsterende ogen neemt ze afscheid van me. Na zo’n bezoek denk ik ‘dit echte contact daar doe ik het voor’. In alles wat er op ons afkomt, is het belangrijk om ook te blijven zien wat dit vak zo mooi maakt.

Af en toe komen we als huisartsen tegenover elkaar te staan. Dan is verbinding heel belangrijk. Waarnemend of met een eigen praktijk, we zijn allemaal huisarts. Het artikel over nieuwe vormen van verenigingsdemocratie sprak me dan ook aan. We moeten het samen doen!”

Ook in deze editie van De Dokter:

  • Hoe start u met het e-consult in uw praktijk?
  • Functioneringsgesprekken: zo dragen ze bij aan een betere praktijk
  • Vijf vragen over het afwegingskader bij de meldcode kindermishandeling
  • Kritisch gesprek met hoogleraar huisartsgeneeskunde Patrick Bindels
  • De stelling: huisartsen verantwoordelijk voor wachtlijsten in de ggz?

Wilt u de volgende editie van De Dokter lezen en van commentaar voorzien? Mail dan naar dedokter@lhv.nl onder vermelding van Quickscan.

Bekijk alvast eerdere nummers van De Dokter