Ledenblad De Dokter: lees alvast over de nieuwste editie

 
Het julinummer van LHV-ledenblad De Dokter wordt donderdag 7 juli bij alle leden thuis bezorgd. Waarnemend huisarts Eveline Resing neemt u alvast mee door het nieuwe nummer.

Eveline Resing, waarnemend huisarts“Het artikel over de problemen rond de ggz zal zeker gretig gelezen worden. Ik worstel ook met aanmeldformulieren van zes kantjes, eindeloos bellen voor een afspraak en hoelang het dán nog duurt. Er hadden wel wat indringender vragen gesteld mogen worden: op welke termijn bijvoorbeeld, gaan de problemen opgelost worden? En wat als dat niet lukt? Ik vind dat bij een sterke beroepsgroep een krachtige, kritische en weerbare opstelling hoort. Voor mij mag De Dokter dat ook uitstralen.

In het stuk over vluchtelingenzorg komt de tolkentelefoon ter sprake. Ik was zó verontwaardigd toen de vergoedingsregeling werd afgeschaft. Die moet hersteld worden, want de tolkentelefoon is onmisbaar, zeker in deze tijd.

Bij het artikel over de nieuwe klachtenregeling waarbij de patiënt een claim kan indienen, dacht ik: trek er liever in een vroeg stadium de angel uit met een goed gesprek.”

Ook in deze editie van De Dokter:

  • Zo haalt u meer uit uw website
  • De stelling: In de vakantieperiode moeten patiënten bij hun eigen praktijk terecht kunnen

Wilt u de volgende editie van De Dokter lezen en van commentaar voorzien? Mail dan naar dedokter@lhv.nl onder vermelding van Quickscan. Bekijk alvast eerdere edities van De Dokter.