Voor en door huisartsen
 

Ledenblad De Dokter: lees alvast over de nieuwste editie

 
 
Ledenblad De Dokter: lees alvast over de nieuwste editie
Het mei-nummer van LHV-ledenblad De Dokter wordt donderdag 3 mei bij alle leden thuisbezorgd. Krista Kortekaas, waarnemend huisarts in de regio Gouda, neemt u alvast mee in het komende nummer. Daarin onder meer een uitgebreide terugblik op diverse workshops van de LHV Huisartsbeurs.

“Dat stukje over de workshop van Menno de Bree op de Huisartsbeurs herkende ik helemaal. Ik was er zelf ook. Zijn verhaal helpt alles te relativeren. Je krijgt haast het gevoel dat je persoonlijk faalt als je ongelukkig bent. Maar geluk is niet zo vanzelfsprekend.

De Stelling is dat mensen meer eigen regie nemen als ze hun medisch dossier kunnen inzien. Ik vind het een goed idee, maar vraag me af of de mensen die dat doen niet de patiënten zijn die nu ook al een kopie van hun lab-gegevens of verwijsbrief vragen. Voor de meeste mensen is het oordeel van de dokter voldoende. Niet iedereen hoeft meer de regie.

Het artikel ‘Meer tijd voor de patiënt voorkomt ongelukken’ onderschrijf ik. Maar het lijkt mij geen goed idee om alle geprotocolleerde zorg uit handen te geven. Als je als huisarts alleen nog de ingewikkelde casussen krijgt, blijft je werk dan wel leuk?”

Ook in deze editie van De Dokter:

  • Contractering: dit jaar moet het ècht anders
  • Meer tijd voor de patiënt voorkomt ongelukken
  • De stelling: meer regie voor patiënt na toegang tot dossier?
  • De agenda van belangenbehartiger/lobbyist Margriet Niehof
  • Binnenkijken: Lloods in Blaricum

Tip: Wilt u een e-mail ontvangen als de nieuwste editie van De Dokter online beschikbaar is? Stuur dan een e-mail naar webredactie@lhv.nl (link stuurt een e-mail) en u wordt automatisch op de hoogte gebracht.

BijlageGrootte
Afbeeldingspictogram kortekaas_k_9291.jpg918.21 KB