Voor en door huisartsen
 

Ledenblad De Dokter: lees alvast over de nieuwste editie

 
 
Het november-nummer van LHV-ledenblad De Dokter wordt donderdag 1 november bij alle leden thuisbezorgd. Petra Axt, praktijkhoudend huisarts in Reeuwijk, neemt u alvast mee in het komende nummer.

Quickscan Petra Axt

“Het centrale thema in dit nummer is de werkdruk van huisartsen. Dat gaf me aan de ene kant een gevoel van herkenning en ongerustheid, aan de andere kant kreeg ik ook hoop, want er zijn veel mogelijkheden om daar iets tegen te doen. 

Vanuit het ziekenhuis in Gouda zijn we al gewaarschuwd dat er vanwege het hoofdlijnenakkoord met de medisch specialisten nog meer werk op ons afkomt. Patiënten worden straks sneller terugverwezen naar de eerste lijn. 

In onze groepspraktijk bespreken we binnenkort of we ons ondersteunend team gaan uitbreiden. Of de krappe arbeidsmarkt dit toelaat en of het uitbreiden financieel haalbaar is, is nog wel de vraag. Wij hebben al enkele praktijkondersteuners in dienst, maar uit één van de artikelen begreep ik dat een praktijkverpleegkundige meer bevoegdheden heeft. Een verpleegkundig specialist en physician assistent mogen zelfs nog meer. Ik ben het in ieder geval met de Stelling eens dat de POH-ggz-jeugd onmisbaar is geworden in het huisartsenteam. 

Uiteindelijk moet elke praktijk zelf bepalen welke oplossing het best past. Daarom vond ik het artikel over ICT ook interessant, want goede inzet van ICT levert tijd op.”

Ook in dit nummer:

  • Hoort de POH-jeugd bij het praktijkteam?
  • Een ongewoon rustige week bij columnist/huisarts Sasja Verhoeff
  • Mijn werk & ik: bezoek van de inspectie
  • Tarieven 2019: vijf ergernissen opgelost

Lees hier het nieuwste nummer van De Dokter.