Voor een gezonde huisartsenzorg
 

Ledenblad De Dokter: lees alvast over de nieuwste editie

 
 
Het aprilnummer van LHV-ledenblad De Dokter wordt vrijdag 28 april bij u als LHV-lid thuisbezorgd. Janneke Windt, waarnemend huisarts in Werkendam, neemt u alvast mee door het nieuwe nummer.

Janneke Windt, waarnemer in Werkendam“Ik vind veel van mijn gading in dit nummer van De Dokter. Momenteel werk ik in een praktijk die meedoet aan ‘Meer tijd voor de patiënt’. Een project om het aantal doorverwijzingen te verminderen, met alternatieven te komen voor medicatie en meer tijd te hebben voor problemen in het sociaal domein.

De consulttijd is met medewerking van de zorgverzekeraar naar een kwartier gegaan. Het artikel over efficiënte consultvoering en hoe bepalend een goed begin is, sluit daar mooi op aan. Als je rust en aandacht uitstraalt, komt het vanzelf goed en duurt een consult echt niet langer. Ik merk elke werkdag hoe wáár dat is!

Met een beetje meer tijd heb je patiënten zo veel meer te bieden en kun je ook beter nagaan of de oplossing in het sociaal domein ligt. Daar gaat de rubriek De stelling over. O zo herkenbaar!”

Ook in deze editie van De Dokter:

  • Uitzicht op betere ANW-zorg
  • Leidinggeven, wie zit er echt achter het stuur?
  • Wet DBA: waarnemers moeten langere contracten kunnen sluiten
  • Tips voor effiecient consult

Op de hoogte blijven

Wilt u een seintje krijgen als het nieuwste nummer op www.lhv.nl staat? Stuur dan een e-mail naar webredactie@lhv.nl, zodat wij u op de hoogte kunnen brengen als de artikelen te lezen zijn. Ook mogelijk als u geen lid bent. Of bekijk alvast eerdere uitgaven van De Dokter.

Meedoen aan een rubriek?

Wilt u als LHV-lid meewerken aan een van onze vaste rubrieken? Dan hoort de redactie van De Dokter graag van u! We zijn regelmatig op zoek naar deelnemers voor Mijn werk & ik, de stelling en Binnenkijken. Bij belangstelling kunt u mailen naar dedokter@lhv.nl.