Voor een gezonde huisartsenzorg
 

Ledenblad De Dokter: lees alvast over de nieuwste editie

 
 
Het decembernummer van LHV-ledenblad De Dokter wordt donderdag 14 december bij alle leden thuisbezorgd. Peter Rijsman, praktijkhouder in Amersfoort, neemt u alvast mee door het nieuwe nummer.

Peter Rijssen, praktijkhouder in Amersfoort“Met dit nummer kom je de lange decemberavonden wel door! Machteld Huber stelt haar ‘spinnenweb’ voor, dat 6 dimensies van positieve gezondheid onderscheidt en helpt om met de patiënt te praten over wat hij belangrijk vindt. De column over de patiënte die er medisch gezien slecht aan toe is, maar toch de mooie dingen waardeert, ligt in dezelfde lijn.

Als kaderhuisarts beleid en beheer, heb ik direct het stuk over het regeerakkoord gelezen. Een brandende vraag aan de zorgverzekeraars: hoe kun je een hoofdlijnenakkoord dat gesloten is deels doodgemoedereerd negeren? Want ondanks de beschreven groei van 2,5 procent, lijken ze niet van zins de 168 miljoen aan zorgvernieuwingsgelden die zijn blijven liggen in de huisartsenzorg te investeren.
Hadden we in onze HOED de LHV-toolkit Praktijkoverdracht anderhalf jaar geleden maar gehad! Dan was de wisseling van de wacht van een onzer wellicht vloeiender verlopen. Het adagium: begin op tijd!”

Ook in deze editie van De Dokter:

  • Uw praktijk overdragen aan een opvolger: wat regelt u wanneer?
  • Vijf vragen over formulariumgericht voorschrijven en beloning in segment 3
  • Uitkomsten GGZ-peiling
  • Welke plannen heeft het nieuwe kabinet voor de huisartsenzorg?

Tip: Wilt u een e-mail ontvangen als de nieuwste editie van De Dokter online beschikbaar is? Stuur dan een e-mail naar webredactie@lhv.nl en u wordt automatisch op de hoogste gebracht.