Ledenblad De Dokter: wat kunt u volgende week verwachten?

 
Het maartnummer van LHV-ledenblad De Dokter wordt donderdag 17 maart bij alle leden thuis bezorgd. Deze editie staat uitgebreid stil bij het thema van de Huisartsbeurs, recept voor rust. Praktijkhoudend huisarts Guus Timmers las alvast het nieuwe nummer.

Quickscan van Guus Timmers"Verstandig dat de LHV het thema ‘recept voor rust’ opwerpt, want huisartsen moeten tegenwoordig door veel hoepels tegelijk springen. Na vele jaren in een achterstandswijk kwam ik onder druk te staan. Een retraite in een boeddhistisch klooster werd een bevrijdende ervaring. Dagenlang niet praten en elkaar niet aankijken. Eenzaam, maar na een dag of vier komt de molen in je hoofd tot stilstand.

Het lopen van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella deed hetzelfde. Maar dagenlange meditatiesessies of contemplatieve wandelingen hoeven echt niet, als je overdag maar rustmomenten kunt vinden, desnoods maar tien, twintig seconden. Even tot jezelf komen. Ik herkende mezelf in het ‘rustportret’ van Bram Tjaden die ruimte voor zichzelf inbouwt als hij een patiënt ophaalt uit de wachtruimte. Dat doe ik ook! Goed om aan de rust van de dokter te denken. Want dat schijnt ook een mens te zijn…”

Ook in deze editie van De Dokter:

  • 4 huisartsen over hun recept voor rust
  • Praktische tips voor veilig omgaan met patiëntgegevens
  • Zes nieuwe kwaliteitseisen uit de klachtenwet
  • De stelling: een strak dagschema zorgt voor meer rust in de praktijk
  • Kritisch gesprek met Victor Lamme over transparantie en vertrouwen

Wilt u de volgende editie van De Dokter lezen en van commentaar voorzien? Mail dan naar dedokter@lhv.nl onder vermelding van Quickscan.