LHV: ‘Belangrijk dat huisartsen en praktijkteam griepvaccinatie krijgen’

 
LHV: ‘Belangrijk dat huisartsen en praktijkteam griepvaccinatie krijgen’
Om kwetsbare patiënten te beschermen en om uitvallen door griep te voorkomen, is het belangrijk dat u en uw praktijkmedewerkers jaarlijks een griepprik krijgen, vindt de LHV. Het is de best mogelijke voorbereiding op een komend griepseizoen.

LHV-bestuurslid Garmt Postma: “Een vaccinatie is niet altijd voldoende om griep te voorkomen. Maar een griepprik draagt wel bij aan het inperken van een griepepidemie. Met minder griepgevallen komt de continuïteit van zorg ook minder onder druk te staan.’ In een groot aantal huisartsenpraktijken zijn huisartsen en praktijkmedewerkers al gevaccineerd.

Drukte

De laatste griepepidemie leidde tot grote drukte in de huisartsenpraktijk en op de huisartsenpost. Die kwamen nog extra onder druk te staan doordat veel huisartsen, praktijkondersteuners en assistentes ook door de griep geveld werden.

De LHV schaart zich hiermee achter de campagne van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), Federatie Medische Specialisten (FMS) en Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) die op 1 oktober is gestart om de vaccinatiegraad in de ziekenhuizen te verhogen.

Staatssecretaris Blokhuis kijkt naar verplichte griepprik voor zorgpersoneel