Voor en door huisartsen
 

LHV Bouwprijs 2016 voor praktijken in Oldenzaal en Berghem

 
 
Op de Huisartsbeurs 2016 op 2 april zijn de juryprijs en publieksprijs van de allereerste LHV Bouwprijs uitgereikt. Huisartsenpraktijk Van der Krabben, Roek, Wagenvoort uit Oldenzaal is de gelukkige winnaar van de juryprijs. Huisartsenpraktijk Berghem uit Berghem kreeg de meeste stemmen van het publiek en won daarmee de publieksprijs.

Na een selectie uit de 52 inzendingen door een vakjury, onder leiding van Janny Rodermond (directeur/bestuurder bij Stimuleringsfonds Creatieve Industrie), bleven er 5 huisartsenpraktijken in de running voor de juryprijs en de publieksprijs. De jury heeft alle 5 de genomineerde praktijken bezocht. Op de publieksprijs kon online worden gestemd.

Jurywinnaar: aanpak is bewonderenswaardig

Winnaar juryprijs Bouwprijs 2016Huisartsenpraktijk Van der Krabben, Roek, Wagenvoort (Oldenzaal) kwam als favoriet van de vakjury uit de bus. De jury roemt de nieuwbouw van deze praktijk. Uit het juryrapport: "De praktijk oogt fris, modern en royaal en kent een uitstekende functionele hoofdopzet. De inrichting is zorgvuldig, verzorgd en consequent. Back- en frontoffice ogen rustig, ruim en zijn bijzonder functioneel ingericht. De teamkamer is als een woonkeuken, waar je als personeel makkelijk 'achterom' binnenloopt. Het pand is duurzaam gebouwd."

Ook de aanpak van dit nieuwbouwproject vindt de jury lovenswaardig. 2 van de praktijkhouders hebben het gehele project - niet alleen een praktijk, maar een heel gezondheidscentrum - zelf ontwikkeld en gefinancierd. "Een bewonderenswaardig resultaat van het initiatief en de daadkracht van 2 jonge ambitieuze huisartsen. De praktijk is een uitmuntend voorbeeld van het resultaat van visie, durf en samenwerking."

Publiekswinnaar: van schoolgebouw naar huisartsenpraktijk

Winnaar publieksprijs Bouwprijs 2016De huisartsenpraktijk in Berghem wist maar liefst de helft van de bijna 1500 online stemmen binnen te slepen. Na het bezoek aan deze praktijk had ook de vakjury lovende woorden voor dit herbestemmingsproject: "Het gezondheidscentrum in Berghem is gerealiseerd in een voormalig schoolgebouw, prachtig gelegen naast het kloostergebouw en tegenover de kerk. Het schoolverleden is consequent doorontworpen in het interieur. Prima functionele indeling van de praktijk. Veel glas, veel zicht op de patiënten in de wachtkamer, veel daglicht. Stevig kleurgebruik, onderscheidend."

Juryrapport

De LHV feliciteert beide praktijken met hun uitverkiezing en bedankt alle genomineerden en alle inzenders voor hun deelname. De LHV en de vakjury zijn onder de indruk van het enthousiasme, de creativiteit en de inzet waarmee veel huisartsen bezig zijn met hun praktijkgebouw. Meer informatie over de winnaars, de overige genomineerden en de werkwijze van de jury van de Bouwprijs 2016 vindt u in het juryrapport.

Bouwen of verbouwen?

Zelf ook bezig met een verbouwing of nieuwbouw? Neem dan contact op met de bouwadviesgroep van de LHV voor advies.

BijlageGrootte
PDF-pictogram Juryrapport Bouwprijs 2016378.87 KB