LHV-Declareerwijzer 2019 is uit

 
LHV-Declareerwijzer 2019 is uit
In de LHV-Declareerwijzer beschrijven wij aan welke regels de huisartspraktijk zich moet houden bij het declareren van tarieven. Ook leggen wij uit hoe deze regels in de dagelijkse praktijk kunnen worden toegepast.

De belangrijkste wijzigingen leest u samengevat op blz 6. In de lopende tekst herkent u aangepaste of nieuwe delen aan dit symbool:

Icoon nieuwe delen declareerwijzer

De Declareerwijzer 2019 beschrijft de bindende regels van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), zoals die zijn vastgelegd in de tariefbeschikking voor huisartsenzorg. Daarnaast geven we aan hoe u deze regels in de dagelijkse praktijk kunt toepassen. De Declareerwijzer bevat geen informatie over de hoogte van de tarieven die in rekening kunnen worden gebracht. De NZa-tarieven vindt u hier. Voor de overige tarieven verwijzen wij u naar de afspraken met de desbetreffende partijen, zoals de zorggroepen, zorgverzekeraars en SNPG.

De Declareerwijzer is een eenvoudig doorzoekbare pdf. Via de snelknoppen, inhoudsopgave en trefwoordenlijst vindt u snel wat u zoekt. Klik hier of op de afbeelding om naar de declareerwijzer te gaan. 

Afbeelding declareerwijzer