LHV en Huisarts van de Toekomst maken afspraken

 
LHV en Huisarts van de Toekomst maken afspraken
De initiatiefnemers van Huisarts van de Toekomst en de LHV gaan samen voorstellen ontwikkelen voor gelijkwaardige inbreng van alle huisartsen binnen de LHV. Dat is een van de uitkomsten van de gesprekken die het bestuur van de LHV met deze initiatiefnemers, en met groepen niet-gevestigde huisartsen gevoerd heeft.

In de afgelopen periode is er onrust geweest onder sommige niet-gevestigde huisartsen. Een aantal van hen heeft het initiatief genomen tot Huisarts van de Toekomst (HvdT), een discussieplatform waar waarnemend huisartsen acute knelpunten in de zorg signaleren en proberen op te lossen. De LHV heeft (samen met LHV-Wadi) de initiatiefnemers uitgenodigd voor twee gesprekken, en daarnaast andere waarnemend huisartsen uitgenodigd voor twee bijeenkomsten, om zo een goed beeld te krijgen van hun zorgen en wensen.

Actie ondernemen

Uit de gesprekken kwamen als belangrijkste thema’s naar voren: de vertegenwoordiging en zeggenschap van waarnemend huisartsen binnen de LHV, werkdruk en werkplezier en financiën en wetgeving. Over elk van deze thema’s hebben de LHV en HvdT afspraken gemaakt. Zo gaat de LHV actie ondernemen om te zorgen dat in opleidingen en scholing meer aandacht komt voor werkdruk en weerbaarheid van startend huisartsen. En krijgen alle huisartsen (of hun vertegenwoordigers) de gelegenheid om mee te denken over de uitwerking van de recent gedefinieerde kerntaken en kernwaarden. 

Hier leest u de afspraken tussen de LHV en Huisarts van de Toekomst

BijlageGrootte
PDF-pictogram Verslag afspraken LHV-Wadi-HvdT132.31 KB