LHV en NIVEL starten publiekswebsite Kiesuwhuisarts.nl

 
Op woensdag 1 juli 2015 gaat de nieuwe publiekswebsite Kiesuwhuisarts.nl live, met als doel patiënten te helpen bij het vinden van een huisartsenpraktijk op basis van de objectieve, niet-commerciële en betrouwbare gegevens van de NIVEL-huisartsenregistratie. Vanaf volgende week benadert het NIVEL hiervoor al hun contactpersonen in de huisartsenpraktijken.

Tot begin 2014 vermeldde Kiesbeter.nl van de Rijksoverheid etalagegegevens van huisartsenpraktijken in Nederland. De LHV en het NIVEL hebben de handen ineen geslagen om deze gegevens weer toegankelijk te maken voor het publiek. Op Kiesuwhuisarts.nl kunnen consumenten een huisartsenpraktijk zoeken op plaats of postcode, waarna de dichtstbijzijnde huisartsenpraktijken op een kaart worden getoond. Vervolgens kan de websitebezoeker meer informatie per huisartsenpraktijk bekijken en de praktijkwebsite bezoeken.

Actualiseren van uw praktijkgegevens

De huisartsenregistratie van het NIVEL vormt sinds jaar en dag een unieke en vaste databron voor overheidsinstellingen, beleidsmakers, beroepsverenigingen en wetenschappelijke onderzoeken. Bent u namens de huisartsenpraktijk contactpersoon voor het NIVEL? U wordt dan vanaf volgende week aangeschreven om via de online-huisartsenregistratie toestemming te geven voor het plaatsen van uw praktijkgegevens op Kiesuwhuisarts.nl.

Standaard worden alleen de algemene (openbare) gegevens van de huisartsenpraktijk gepubliceerd, andere gegevens alléén met uw expliciete goedkeuring. Mocht er iets wijzigen in de huisartsenpraktijk, dan kunt u dit op elk moment via de online-huisartsenregistratie aanpassen, of via een knop op Kiesuwhuisarts.nl doorgeven aan het NIVEL.