LHV-handleiding legt uit hoe u handig praktijkkosten deelt

 
LHV-handleiding legt uit hoe u handig praktijkkosten deelt
Veel praktijkhouders willen graag samenwerken met andere huisartsenpraktijken en daarbij allerlei praktijkkosten delen, maar daarbij wel hun eigen zelfstandige praktijk behouden. Het is dan belangrijk om een goede samenwerkingsconstructie op te zetten. In een nieuwe handleiding over het delen van praktijkkosten tussen huisartsenpraktijken leggen wij u uit hoe u dat het beste kunt doen.

Een mogelijkheid is om daarvoor een kostenmaatschap op te zetten, waarbinnen alle gezamenlijke kosten worden gedeeld. Om onze leden te ondersteunen in het opzetten van zo’n kostenmaatschap heeft de LHV een handleiding gemaakt, in samenwerking met Noord Negentig accountants & belastingadviseurs. Hierin is ook de al langer bestaande modelovereenkomst kostenmaatschap verwerkt.

Aan de hand van deze handleiding en modelovereenkomst zorgt u dat u de juiste afspraken maakt over het delen van praktijkkosten met andere huisartsenpraktijken. Daarbij leggen wij ook uit wat u moet doen als u ook personeelskosten met andere praktijken wilt delen. Ook daarvoor hebben we een modelovereenkomst voor u als LHV-lid gemaakt.

Download handleiding

Exclusief voor LHV-leden

De handleiding Delen van praktijkkosten tussen huisartsenpraktijken is een ledenservice van de LHV. Daarom moet u ingelogd zijn om de handleiding te kunnen downloaden.

Aanvullend advies nodig?

Wilt u advies over het opzetten van een kostenmaatschap of wilt u weten of uw eigen invulling van de modelovereenkomst klopt? Neem dan contact op met de afdeling Juridische Zaken van de LHV via 085 04 80 076 of via jz@lhv.nl. Het juridisch advies is een gratis service voor leden van de LHV.